-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas45 min
Poctivá dršťková polévka by se dala zařadit mezi hospodská jídla, ale věřte, že pokud si ji připravíte domácí, bude vždy chutnat nejlépe.
Dršťková polévka z předvařených drštěk je výborná a dokonce i mé děti ji zbožňují. Od té doby, co prodávají předvařené dršťky, tak jiné nepoužívám. Postup je jednoduchý a rychlý. K této polévce dokonce existuje vegetariánská varianta, kdy hovězí dršťky nahradíte hlívou ústřičnou nebo kotrčem.
Suroviny na dršťkovou polévku z předvařených drštěk
- 2 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 1 lžíce sladké papriky
- 4 stroužky česneku
- půl lžičky drceného kmínu
- 400-500 g předvařených drštěk
- 1,5 litru vývaru/vody
- sůl, černý pepř
- 1 lžíce majoránky
- 1 stroužek česneku
Postup přípravy na dršťkovou polévku
- Nejprve si na sádle orestujte cibuli dozlatova, poté hrnec sejměte z plotýnky a tuk s cibulí zaprašte hladkou moukou, paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem. Vše promíchejte a nechte papriku s moukou rozpustit v tuku. Základ poté zalijte vývarem nebo vodou.
- Do hrnce přidejte dršťky, základ osolte, opepřete a 30 minut povařte. Pokud polévka dostatečně nezhoustla, přidejte nastrouhanou bramboru.
- Hotovou polévku ještě dochuťte rozemnutou majoránkou v dlaních, dalším prolisovaným stroužkem česneku, černým pepřem a solí.
Chutnala vám dršťková polévka z předvařených drštěk? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Dršťková polévka z předvařených drštěk
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review